Lene Rønnevik har vært trener i klubben i mange år og har fulgt opp barn og ungdomsgruppen på løp/styrke.
I tilegg sitter hun i SU gruppen.
Hun var en av mange HTK’ere som deltok på IM Sandnes.
Her følger hennes beskrivelse av dagen før samt selve løpet
Det er lørdag morgen, etter en liten løpe økt, er vi klar for avreise til Sandnes. Sykkel, våtdrakt, svømmebriller, alt av utstyr er forhåpentligvis med. Litt nervøs for å ha glemt noe, men heldige meg som har med Pernille som reisefølge og støtteapparat😘 Skal delta på min 2. Ironman 70.3 konkurranse. Hadde min triatlondebut for 3 år siden, Ironman 70.3 Haugesund 2019.
I Sandnes bor vi på race hotellet. Ved ankomst må vi vente litt på innsjekk av rommet, så i mellomtiden tar vi en tur på Expo hvor jeg får registrert meg og meldt meg opp til NM. (har blitt overtalt til å melde meg på NM lang distanse 😊) Vi rusler en tur, sjekker ut skiftesonen og målområdet, spiser litt lunsj på Egon, før vi får sjekket inn på hotellrommet. Nå nærmer det seg virkelig start.. kjenner jeg stresser litt, så trenger en liten power napp på senga, før det pakkes i blå, rød og hvit pose. Sykkelen må også sjekkes.
Har avtalt med Astrid fra HTK å sjekke inn sammen og gå på Race Brief. Vi møtes til innsjekk, der treffer vi flere fra HTK.
Vær, vind og brennmaneter er tema når vi studerer svømmeløypa fra brygga. Det er mye brennmaneter! Får litt små angst, men det er likt for alle… har forresten ikke trent svøm i saltvann før konkurransen, kun ferskvann, men for sent å tenke på nå…
Deltar på Race Brief på hotellet, treffer enda flere HTK’ere, tar en tidlig kveld, er en stor dag i morgen, starten går kl 0700.
Svøm
Sover dårlig på natten, tenker mye på brennmaneter og faktisk på bilen som jeg har parkert i parkeringshuset, hva blir den regningen på?? Står opp kl 05, tar meg en dusj, spiser litt mat og ser ut vinduet. Det er overskyet og blåser, får satse på at brennmanetene har forsvunnet med strømmen. Har trent godt med svøm siste året, så svømmeformen er inne. Satser på bedre tid enn i 2019.
Tar på meg våtdrakten på hotellet før jeg går til skiftesonen. I skiftesonen sjekker jeg sykkelen, plasserer computer og drikkeflasker. Treffer Astrid, og vi er nervøse sammen. Det er ca. 16 grader i vannet, brennmaneter, medstrøms ut på svøm vil si motstrøm tilbake. Det er rullerende start, 2 og 2, planlegger å stille oss på svømmetid 30-40 min, mye folk så ender opp under 40-50 min. «Dette klarer vi» roper jeg til Astrid da vi hiver oss ut i sjøen. Og det gjorde vi😊 1900 m svøm i Vågen, brennmaneter og strøm. Tiden ble litt dårligere en 2019, men helt andre forhold, så er kjempefornøyd med gjennomført svøm.
T1
Litt forvirret på vei til T1, var et lite stykke å løpe, ingen av de jeg løp sammen med tok av badehette eller begynte å ta av våtdrakt, så jeg ble litt i tvil om det var lov … så badehetta ble hengene litt på halv åtte, fikk til og med ikke med meg Pernille som heiet på sidelinjen og tok bilder av meg, men fikk både badehette og våtdrakt av inne i skiftesonen. Med våte og kalde fingre fikk jeg på meg sokker, sykkel sko, løse ermer og sykkelhjelm. På vei ut på sykkel fikk jeg tydelig beskjed fra en HTK heia gjeng: «Lene det går for sent, opp med tempo, det er publikum som ser på» 😊 Marlene Wulst var i Sandnes😊
Sykkel
Sykkel traseen har jeg i forkant hørt skal være en rask og fin løype, men det er mye vind og jeg er ikke sterkest på sykkel. Ut fra T1 så kjennes kroppen bra, jeg spiser og drikker som planlagt. Fryser ikke, er glad for å ha tatt på løs ermer. For meg så er sykkel en mental prøvelse, jeg syns det er langt å sitte alene å tråkke i ca 3 timer. Men det er motivasjon og se at jeg holder tempoet på min enkle landeveissykkel, og faktisk sykler forbi noen menn med flotte temposykler. Må jo sies at jeg ble syklet forbi av mange jeg også😊 Klarer å ta til meg nok næring undervis, øker tempoet mot slutten. Vet jeg må klare de 9 milene på ca 3 timer, for å nå total målet mitt på under 6 timer, og det klarer jeg.
T2
Skifter fort til løpe sko, et lite dobesøk, får i meg en gel og tar fatt på løping.
Løp
I juni, tidligere i år, deltok jeg på Sommerløpet i Kristiansand på distansen halvmaraton. Sluttiden derfra ble veldig skuffende etter all treningen fram mot Ironman 70.3, så jeg var spent på hvordan løpeformen var nå etter svøm og sykkel. Ut fra T2 er beina litt tunge og stive, men det løsner etter noen kilometer. Det er en fin og hyggelig løpeløype, har kontakt med andre deltakere og publikum. Fokuserer på å få i meg nok næring undervis, gel og energi drikk på hver drikkestasjon. Heiagjengen min Pernille sier det går sent, jeg må få opp farten, at det ikke er langt igjen. Tar meg sammen, øker frekvensen på beina og kommer i mål med en snittfart på 5:30. (total tid 1:55, Sommerløpet 1:50)
Tid 05:57 – 4. plass i NM (45-49)
Er strålende fornøyd med å komme i mål på under 6 timer. Ble en fin 4. plass i NM. Ser ut ifra resultatene at hun som ble nr. 3 var kun bedre enn meg på sykkel. Jeg vet at på sykkel har jeg mest å hente, med tanke på trening, sykkel blir ikke prioritert da det tar lengst tid.
Om det blir en 3. Ironman 70.3 konkurranse på meg i framtiden, det får tiden vise. Men kan i år, som i 2019, kalle meg for en triatlet😊
Takk til Ironman 70.3 Sandnes for et flott arrangement, nye muligheter for alle i 2023!