Hjem » Siste nytt » Sykkelprosjektet Kiwakkuki

Sykkelprosjektet Kiwakkuki

postet i Siste nytt 0

Status pr. 22.9

Her er siste nytt fra prosjektet vårt direkte fra Moshi, Tanzania:

 

«Warm greetings from Moshi.

We have been amazed with the fundraising achievement and we sincerely say thank you very much to you, Kurt and team.

On Friday we tried to put down the logistics for the purchases and meanwhile we have agreed on involving 6 grassroot groups and 4 vulnerable children. Purchase a bicycle pump for each and oil. Depending on the cost of the bike, if funds permit, then buy  extra tyres and patches.

Of course a mechanic will check on all of them to ensure they are working well before handing them over.

KIWAKKUKI office with representatives from each of the 6 groups and the 4 children will be present to meet Henriette and her sister on 10th October. Am writing to her to find out the time.

When the exercise is completed, we will send you a report, pictures and receipts.

Thank you again and please pass our warm regards to all who have made this a success.

rgds

Egla»

 

 

Status pr. 8.9

Totalt ble det samlet inn 18.000 kr. Vi prioriterer noe penger til lappesaker og utstyr slik at det blir kjøpt inn 20 sykler totalt og vi regner med å få syklene overlevert senest 10.oktober. Bilder og info kommer

 

Bakgrunn

Her kan du lese om hvordan ideen om Kiwakkuki kom til

Etter at vi opprettet kontakt med True Frantsen og Gro Dregelid fra organisasjonen «Barnehjelpen» på Stord, lurte vi på hvordan vi skulle sikre at pengene og syklene ikke dunstet bort i administrasjon i store organisasjoner.

Henriette S. Lindanger, Kurt Misje, True Frantsen og Gro Dregelid
Henriette S. Lindanger, Kurt Misje, True Frantsen og Gro Dregelid

Da dukket Henriette Skjelstad Lindanger opp. Hun er valgt ut av Norges Sykepleierforbund som 1 av 3 solidaritetssykepleiere som skal reise sørover til samme området i september 2015.

Henriette blir vårt sannhetsvitne som skal sørge for at pengene du og vi gir til sykler kommer i riktige hender. Henriette skal egenhendig overlevere syklene til damene i Kiwakkuki. Syklene vil bli overlevert til Kiwakkuki rundt 10.oktober!

Fantastisk moro at vi både har fått en lokal hjelpeorganisasjon og en lokal person som kan hjelpe oss i prosjektet.

På bildet nedenfor er Henriette (mens dette blir skrevet) på besøk hos barnehjemmet til Kiwakkuki i Tanzania hvor hun også delte ut noen HTK t-skjorter til barna. Hvem vet, kanskje vi får en vennskapsklubb der nede om noen år.

11748620_673475652786452_733663909_n

Om Henriette:
«Henriette S. Lindanger jobber vanligvis i Bokn kommune som ledende helsesøster. I september skal hun reise på et tre måneders oppdrag for Norsk sykepleierforbund som solidaritetssykepleier. Hun skal arbeide ved TICC (Tanga International Competance center i Tanzania) og skal bidra med å innføre psykisk helse i skolehelsetjenesten. Henriette har tidligere bodd i Tanzania i flere år og hatt sykepleierpraksis der tidligere, så hun har god kjennskap til landet og språket. Hun skal være kontaktperson mellom Kiwakukki og Haugesund triatlon klubb i forbindelse med sykkelprosjektet»

Om Barnehjelpen:
Barnehjelpen er en liten hjelpeorganisasjon som har opprinnelse fra veldedighetsarbeidet som Hystad Skule på Stord har drevet med i mange år. Barnehjelpen har personer i styret som har gjort seg erfaringer med hjelpearbeid i Tanzania først via skolen, og senere via organisasjonen. Enkelte i styret har årlig de siste åtte årene vært i Tanzania for å følge opp hjelpeprosjektene og har gjennom disse besøkene blitt kjent med og fått godt samarbeid med Kiwakkuki. Barnehjelpen har fokus på «Hjelp til selvhjelp», og det er viktig å poengtere at ALL støtte via organisasjonen går uavkortet til målene. Organisasjonen er kun drevet på dugnadsbasis og det er ingen administrasjonskostnader.

 

KartHVORDAN KAN JEG BIDRA?
Innsamlingen vil foregå ved at deltagere og publikum kan sette inn penger på en konto som Barnehjelpen har opprettet for oss. Beløpet vi klarer å samle inn vil gå uavkortet til formålet.

Vennligst benytt kontonr. 3520 66 61850 og gi det du føler for. Alternativt kan du legge inn et beløp ved påmelding til konkurransen.

Tusen takk for all støtte. Haugesund Triatlon vil løpende holde dere oppdatert med antall sykler vi har klart å hente inn penger til på www.htri.no

 

For mer info

Kurt Misje, Ansvarlig Haugesund Triatlon
Tlf. 400 37 422, post@haugesundtri.no

Gro Dregelid, Styreleder Barnehjelpen
Tlf. 995 96 577, gro.dregelid@stord.kommune.no/ grodrege@hotmail.com

 

Her kan du lese om hvordan ideen om Kiwakkuki kom til

Del gjerne:
Share