Hjem » Siste nytt » 50 sykler til Tanzania?

50 sykler til Tanzania?

postet i Siste nytt 0

Haugesund Triatlon ønsker å samle inn 50.000kr. slik at vi får kjøpt inn 50 sykler til den frivillige organisasjonen Kiwakkuki (http://www.kiwakkuki.org/index.html).

uten sykkelVil du hjelpe oss å samle inn penger til 50 sykler slik at hjelpeorganisasjonen Kiwakukki i Tanzania kan yte raskere og bedre hjelp en de klarer til fots i dag?

Haugesund Triatlon ønsker å bidra til at enkeltgrupper og personer kan komme seg steget videre fra sko til sykkel. Et lite steg for oss, men et stort steg for de det gjelder.

50 sykler
Konkret ønsker Haugesund Triatlon å samle inn minst 50.000kr. slik at vi får kjøpt inn minst 50 sykler til den frivillige organisasjonen Kiwakukki (http://www.kiwakkuki.org/index.html).

Redd for at pengene ikke kommer frem? Det er vi også. Derfor har vi en norsk representant som vil være med når syklene blir kjøpt inn og overlevert. Mer info kommer.

med sykkelHVORDAN KAN JEG BIDRA?
Innsamlingen vil foregå ved at deltagere og publikum kan sette inn penger på en konto som Barnehjelpen har opprettet for oss. Beløpet vi klarer å samle inn vil gå uavkortet til formålet.

Vennligst benytt kontonr. 3520 66 61850 og gi det du føler for. Alternativt kan du legge inn et beløp ved påmelding til konkurransen.

Tusen takk for all støtte. Haugesund Triatlon vil løpende holde dere oppdatert med antall sykler vi har klart å hente inn penger til på www.htri.no

For mer info

Kurt Misje, Ansvarlig Haugesund Triatlon
Tlf. 400 37 422, post@haugesundtri.no

Gro Dregelid, Styreleder Barnehjelpen
Tlf. 995 96 577, gro.dregelid@stord.kommune.no/ grodrege@hotmail.com

Hvor fikk vi ideen fra?
Hvordan skal vi få levert ut syklene?

 

KIWAKUKKI
Kiwakukki er en grasrotorganisasjon av afrikanske kvinner som driver veldedighetsarbeid i lokalsamfunnene i Kilimanjaro regionen. Den ble opprinnelig stiftet som en følge av AIDS problematikken som er veldig stor i Tanzania. I tillegg til å drive opplysningsarbeid om HIV, hjelper de AIDS syke, driver klinikk for HIV testing osv.

  • Hovedkontor i Moshi.
  • 160 lokallag med minst 20 medlemmer
  • Medlemsmøte en gang i måneden
  • På alle medlemsmøte skal medlemmene lære noe av ressurser innad i gruppen

 

I landsbyene og bushen der de opererer er det ikke ordentlige veier, kanskje bare stier. Det er ikke fremkommelig på noen annen måte enn til fots og eller via sykkel. Kiwakukki damene er rundt omkring i sine nærområder i Kilimanjaro regionen og besøker syke og trengende. De deler ut medisiner og mat og de hjelper syke med å komme seg til sykehus.

I tillegg frakter de varer (ofte på hodet) til markedet for syke mennesker som ikke har helse eller økonomi til å komme seg til markedet og selge varene sine selv. Dette er tidkrevende arbeide for disse damene (som gjør alt på frivillig basis), og de kunne spart mye tid hvis de kunne syklet i stedet for å gå på bena.

Kiwakukki damene sier de har tilgang til folk som kan reparere sykler. En sykkel der nede koster ca 700 NOK etter dagens kurs og Haugesund Triatlon ønsker å samle inn penger til 50 sykler og sykkelutstyr slik at disse fantastiske damene kan yte enda bedre og raskere hjelp enn det de gjør i dag.

BARNEHJELPEN
Til å hjelpe oss med det praktiske og ikke minst bidra med kjennskap til damene i Kiwakukki, har Haugesund Triatlon fått med Barnehjelpen på laget. Barnehjelpen er en liten hjelpeorganisasjon som har opprinnelse fra veldedighetsarbeidet som Hystad Skule på Stord har drevet med i mange år. Det er derfor ekstra kjekt at det er en lokal hjelpeorganisasjon som er med oss på laget.

Barnehjelpen har personer i styret som har gjort seg erfaringer med hjelpearbeid i Tanzania først via skolen, og senere via organisasjonen. Enkelte i styret har årlig de siste åtte årene vært i Tanzania for å følge opp hjelpeprosjektene og har gjennom disse besøkene blitt kjent med og fått godt samarbeid med Kiwakukki.

Barnehjelpen har fokus på «Hjelp til selvhjelp», og det er viktig å poengtere at ALL støtte via organisasjonen går uavkortet til målene. Organisasjonen er kun drevet på dugnadsbasis og det er ingen administrasjonskostnader. Skulle noen være interessert i å vite mer, så er Gro Dregelid styreleder og vår kontaktperson.

 

 

Del gjerne:
Share