PROGRAM PÅMELDING SPORTSMESSE SISTE NYTT PUBLIKUM OVERNATTING

 

Her finner du alt du trenger for å delta som Ungdom (13-16år) i Haugesund Triatlon.

Distanse

SuperSprint distanse med 375 meter svømming, 10 km sykkel og 2,5 km løping.

 

SuperSprint Cup

Cup hvor du samler poeng i utvalgte konkurranser. Alle som er påmeldt SuperSprint er også påmeldt cupen.

Les mer om SuperSprint Cup

Resultater SuperSprint Cup 2017

 

Aldersklasser

Det konkurreres i følgende klasser (bestemmes av fødselsår)

 • 13-14år
 • 15-16 år

Det legges opp til samlet svømmestart med premie til 3 beste jenter og gutter i hver klasse. Se programmet for detaljer.

 

Det er mulig for 16-åringer med aktiv lisens å starte som junior (17-19år) og delta på Sprint distansen

 

Påmelding

Påmeldingen er bindende og personlig. Startkontingenten refunderes ikke, uansett årsak.

 

Lisens

Alle deltakere i konkurranser på NTFs terminliste må tegne lisens for å kunne delta. Lisensen kan tegnes ved påmelding. Les mer om lisensordningen og priser her.

 

Henting av startnummer

Deltakerposen vil inneholde startnummer, tidtakerchip og pålagt svømmehette. Deltakerposen hentes i sekretariatet i Haraldshallen, Hanne Hauglandsvei 8  (samme sted som Sportsmessen). Se Programmet for åpningstider.

Ved henting av deltakerposen må du forevise legitimasjon og gyldig lisens (helårslisens eller engangslisens). Det er mulig å hente for andre deltakere, forutsatt at det fremvises legitimasjon og fullmakt fra vedkommende utøver.

Utsnitt av tjenester i Haraldshallen
Utsnitt av tjenester i Haraldshallen

 

 

 

Race Brief / Deltaker-møte

Deltakermøte / RaceBrief er frivillig, men anbefales å delta på. Der får du vite om endringer, tips og anledning til å stille spørsmål. Tidspunktet står angitt i programmet.

 

Racebrief 2017 Foto: Einar Tho
Racebrief 2017 Foto: Einar Tho

 

Sjekkliste utstyr (forslag)

Diverse
– Legitimasjon (til nummerhenting)
– Lisensbevis (for deg som har årslisens)
– Tidtagerchip (mottas ved nummerhenting)
– Skiftetøy til etter målgang

Svømming
– Håndkle til å tørke deg etter svømmingen (valgfritt)
– Våtdrakt/svømmetøy
– Svømmebriller (reserve svømmebrille)
– Svømmehette (pålagt å bruke arrangørens)
– Klokke (valgfritt)
Sykkel
– Startnummer (mottas ved nummerhenting)
– RaceBelt til startnummer i stedet for sikkerhetsnåler (valgfritt, men anbefales, fås kjøpt på Sportsmessen)
– Sykkel (temposykkel og bøyler ikke tillatt under Haugesund Triatlon)
– Sykkelhjelm (godkjent og skadefri)
– Sykkelsko/Joggesko
– Sykkelbukse (valgfritt)
– Drikke (en flaske på sykkelen, valgfritt)
– Sykkelpumpe
– Ekstra slange/dekk (valgfritt)
– Solbriller (ja, det er sol i Haugesund)

Løping
– Joggesko
– Sokker
– Løpetøy

(drikkestasjon i skiftesonen og i mål)

 

Skiftesonen

Skiftesonen er en inngjerdet fotballbane med kunstgress som underlag. Kartet angir inn- og utganger, toalett, sykkeloppstilling og andre fasiliteter.

Innsjekk Skiftesone

Alle deltakerne må sjekke inn i skiftesonen etter tider angitt i programmet. Skiftesonen vil være stengt for andre enn deltakerne under konkurransene.

Ved innsjekkingen kontrolleres det at sykkelen er i forsvarlig stand med godkjente bremser og at deltaker har CE godkjent sykkelhjelm med fungerende stropper.

Skiftesone 2017
Skiftesone 2017

 

NB! Draft-legal

Haugesund Triatlon er en draft-legal konkurranse. Det betyr at det ikke er lov å benytte tempo-sykkel under konkurransen. Gyldige sykler er f.eks. «vanlig racer», hybridsykkel eller terrengsykkel. Det er ikke lov med for tempobøyler som stikker lenger ut enn bremsene eller noen form for spesialhjul. Deltakere som ikke oppfyller utstyrskravene nektes å starte i konkurransen. Verkstedet (Spinn Sykkelshop) i Skiftesonen vil være behjelpelig med å skru av ulovlig utstyr.

 

Alle må framvise startnummer som også angir plass i skiftesonen.  Sykkelsetet festes på stativet slik det anvises. Sykkel-sko, briller, hjelm og annet sykkelutstyr kan plasseres på sykkelen. Annet utstyr i medbrakt kasse eller fint plassert ved siden av sykkelen. Rot kan medføre tidsstraff.

NB: Skiftesonen er kun for deltakere.

Alle deltakere må bruke utdelt svømmehette. Det er obligatorisk med våtdrakt. Endringer i dette vil bli opplyst på deltakermøtet på konkurransedagen. Startnummer kan være på under våtdrakt.

 

Fra SVØMMING til SYKLING Våtdrakten beholdes på til du kommer inn i skiftesonen. Våtdrakt, svømmebrille og svømmehette plasseres på din plass i skiftesonen. Godkjent sykkelhjelm skal være kneppet og forsvarlig festet før du forlater skiftesonen. Dommere vil kontrollere at du har plassert startnummeret ditt bak (tips: bruk et såkalt ‘race belt‘ så slipper du å bruke sikkerhetsnåler), at hjelmen din er forsvarlig festet, og at du ikke sykler før du er utenfor skiftesonen (gul strek i bildet).

 

Fra SYKKEL til LØPING Du går av sykkel på anvist plass (gul strek i bildet) og plasserer sykkel på din plass i skiftesonen (samme nr som startnummer).  Hjelm tas av når sykkel er plassert. Startnummer skal være synlig på brystet ditt før du forlater skiftesonen.

 

Svømmearena (gul)

Svømmingen foregår i Skeisvannet (ferskvann). Temperaturen ligger mellom 15 og 19 grader. «Svømmløypen» er en trekant på 375meter som svømmes en gang i SuperSprint og to ganger i Sprint.

Klikk på bildene for større versjon

 

Sykkelløype (gul)

 

Sykkelløypen foregår på stengte veier. Løypen er relativt flat med fin asfalt og bred veibane hele veien. Løypen sykles 2 ganger i SuperSprint og 4 ganger i Sprint.

Stengte veier betyr dessverre ikke at vi kan garantere at veien vil være bilfri. Det kan dukke opp en bilist i løypetraseen, selv om vi tilstreber at dette ikke skal skje. Du skal holde deg i høyre halvdel av veibanen og det vil ikke være lov å krysse midtstreken. Dommere langs løypen og på motorsykkel vil kontrollere at dette overholdes og vil kunne tildele deg tidsstraff dersom det skjer. Venstre kjørefil er forbeholdt utryksningskjøretøy og arrangørens egne bil og motorsykler

Det praktiseres Draft-legal i alle Haugesund Triatlon konkurranser. Det betyr at du har lov å «henge» på hjulet til andre syklister (såkalt Drafting).

Det vil være tillatt å ta i mot assistanse fra arrangør til mat, drikke, medisinsk eller mekanisk assistanse. Punktering og annen reparasjon av sykkel må du håndtere selv, eller ved hjelp av utøver som er med i samme konkurranse. Assistansen kan bestå i å gi, låne eller dele, mat, drikke, verktøy, dekk, slange, lappesaker eller lignende.

 


Forklaring til de enkelte kryssene i bildet over (klikk for større bilde)

 

 

Løpeløype (rød/oransje)

Løpeløypen foregår i naturskjønne omgivelser i Haraldsvang. Dekket er en delvis asfalt og grus. Det løpes 2 runder i SuperSprint og 3 runder i Sprint. Det er en ørliten forskjell i løypene til SuperSprint (rød) og Sprint (rød+oransje), men hovedsakelig går de i samme trase. Deltakerne løper flere ganger forbi publikum og ender opp i et flott målområde like utenfor Sportsmessen.

 

 

 

Regler

Haugesund Triatlon følger Norges Triatlonforbunds konkurransereglement. Teknisk delegat (TD) og hoveddommer (HD) vil være oppnevnt av NTF.

Nedenfor har vi oppgitt et utdrag av punktene i reglementet.

FORMÅL

 • Sikre rettferdig konkurranser i god sportsånd
 • Sikre deltakernes sikkerhet før, under og etter konkurranse
 • Fremme evner og talent uten unødvendig begrensning på utøvernes muligheter
 • Gi sanksjonsmuligheter overfor utøvere som tilegner seg en urettmessig fordel

Konkurransen er ”draft legal”. Det betyr at deltakere har lov å ligge på hjul under sykkelkonkurransen

STRAFFEBOKS
Brudd på NTFs konkurranseregler kan resultere i at utøveren blir verbalt advart, straffes med tidsstraff, blir diskvalifisert eller suspendert/utestengt. Gjennomføringen av tidsstraff gjøres i området merket Straffeboks (”Penalty Box”). Utøver har selv ansvar å stoppe ved «straffeboksen» og blir diskvalifisert om han/hun ikke stopper. Under konkurransen er det ikke tillatt med:

 • Bar overkropp utenfor skiftesonen
 • Hodetelefoner av alle slag
 • Glassflasker
 • Mobiltelefoner
 • MP3-spillere

Brudd på dette medfører diskvalifikasjon. Detaljert informasjon om vil bli gitt under deltaker-møtet.

DOPING
Haugesund Triatlon følger Antidoping Norges regelverk. Alle utøvere er ansvarlige for å sette seg inn i Antidoping Norges regelverk inkludert rutiner for testing.

FORSØPLING
All forsøpling er forbudt og gir umiddelbar diskvalifikasjon.

TIDSBEGRENSNING (CUT-OFF)
Det er ingen tidsbegrensning i Haugesund Triatlon

 

Målgang

 Målområdet Haugesund Triatlon

Tidtakerbrikker

Utleverte tidtakerbrikke skal leveres arrangøren umiddelbart etter målgang. Ikke innlevert tidtakerbrikke belastes med et gebyr på 200 kroner.

 

Avlysning

Ved avlysning av arrangementet før 1. mai 2016 refunderes 50% av start-kontingenten. Ved avlysning etter dette tidspunkt refunderes ikke start-kontingenten. Dette gjelder uavhengig av grunnen til avlysningen.

 

T-skjorte

T-skjorte bestilles ved påmelding og hentes lørdag og søndag ved siden av nummerutdeling (se kart lenger oppe)

 

Resultater

Resultater vil bli publisert fortløpende på egen skjerm i målområdet og resultatlisten vil være tilgjengelig på EQ-timing og Haugesund Triatlon sine websider like etter konkurransen.

Resultater 2017

 

Protester

Protester må varsles hoveddommeren (HD) senest fem minutter etter målgang. Protesten må være levert skriftlig senest femten minutter etter målgang. Det er et protestgebyr på kr 200. Stevnets jury vil behandle protesten på vanlig måte og meddele resultatet til klageren på stedet. Juryens beslutning er endelig.

 

Premiering

Alle deltakerne som fullfører vil motta Haugesund Triatlons unike deltakermedalje. I tillegg vil de tre beste herrene og kvinnene bli premiert. Premieseremonier vil foregå like ettermålgang av siste utøver. Finisher-skjorte bestilles ved påmelding og deles ut i Sportsmessen.

Utsjekk skiftesonen

For å sjekke ut sykkel og utstyr fra skiftesonen, må deltakerne fremvise eget startnummer. Deltaker må selv hente sitt utstyr. Se program for siste mulighet for utsjekk

 

Gjenglemt utstyr

Gjenglemt utstyr vil bli oppbevart i én uke etter konkurransen.

 

PROGRAM PÅMELDING SPORTSMESSE SISTE NYTT PUBLIKUM OVERNATTING