Testsamling i november/desember har etterhvert lange tradisjoner i triatlon Norge. I år ble det  arrangert for 10. gang! Samlingen ble de første årene arrangert av Triathlonforbundet og sportssjef Arild Tveiten på Songsvann i Oslo. Etterhvert har det blitt en samling som klubbene i Norge har stått for gjennomføringen av. HTK har arrangert flere ganger. Samlingen har vært svært viktig på flere områder. I alle år har det blitt testet nivået på triatletene på 3000m/5000m løping og 400m/800m svømming. Dette har vært et viktig høydepunkt og en motivasjonsboost på høsten og inn i vinteren.

Trening hele helgen for HTK´s yngste

Med corona restriksjoner har vi måtte justere litt på våre vanlige samlinger. «Bømlo-samling» har blitt avlyst og umuligjort. Overnatting og for mange samlet samtidig vanskelig. Derfor så vi muligheten til ha to parralelle program denne helgen i Haugesund. Det var lagt opp for treningshelg for klubbens yngste fredag, lørdag, søndag. Dette fungerte bra og ble en stor suksess.

Fredagen startet med 2 rolige runder rundt Skeisvannet og deretter en kort basisøkt før kvelds og hjemreise.

Lørdag hadde de yngste tre økter på programmet, 90min svømming, litt over en time løping med intervaller på banen, og tilslutt en god basisøkt inne på HTG. Dagen ble avsluttet med pizza spising sammen med ungdommen som hadde hatt tester.

Søndag var det ny løpeøkt, denne startet sammen med ungdommene. Alle gikk sammen fra HTG bort til Solandsbakken, de eldste gikk over presten, mens de yngste tok turen over Orkjå, ned til djupadalen og tilbake til HTG hvor det ble lunsj.

Testdagen:

Det var spente utøvere som møtte på friidrettstadion litt over kl 11 lørdag. Deltagerne var fordelt på tre heat, to 5000m og ett 3000m heat. Det ble løpt fort på banen av flere denne dagen. Mange personlige rekorder i de høstlige forholdene.

Klokken 1700 bar det bort i Haraldshallen, her sto det 800m eller 400m på programmet. Igjen gikk det unna, flere perser denne ettermiddagen. Veldig kjekt å se utviklingen til utøveren og innsatsen under testene.

Søndagstur

Med testene gjennomført var det lagt opp til restitusjonsdag søndag. Det startet med rolig tur på 2 timer i Byheiene før  lunsj på HTG.

Tusen takk til alle som gjorde denne helgen mulig å gjennomføre !

Mikal Iden
Hovedtrener HTK