PROGRAM PÅMELDING SPORTSMESSE SISTE NYTT PUBLIKUM OVERNATTING

 

Her finner du alt du trenger for å delta i Stafett for voksne i Haugesund Triatlon

 

Distanse

Stafettkonkurransen er en Sprint distanse hvor en svømmer 750 meter svømming, en sykler 20 km og en løper 5 km. Alternativt kan en person gjennomføre 2 etapper

 

Klasser

Det konkurreres i Herre, Dame og Mix klasser, premie til de 3 beste lagene totalt i konkurransen

 

Påmelding

Påmeldingen er bindende og personlig. Startkontingenten refunderes ikke, uansett årsak.

 

Lisens

Alle deltakere i konkurranser på NTFs terminliste må tegne lisens for å kunne delta. En laglisens (kr. 300,-) tegnes ved påmelding. Les mer om lisensordningen og priser her.

 

Henting av startnummer

Deltakerposen vil inneholde startnummer, tidtakerchip og pålagt svømmehette. Deltakerposen hentes i sekretariatet i Haraldshallen (samme sted som Sportsmessen). Se Programmet for åpningstider.

Ved henting av deltakerposen må alle deltakere forevise legitimasjon og gyldig lisens (helårslisens eller engangslisens).

Det er mulig å hente for andre deltakere, forutsatt at det fremvises legitimasjon og fullmakt fra vedkommende utøver.

Utsnitt av tjenester i Haraldshallen
Utsnitt av tjenester i Haraldshallen

 

 

Race Brief / Deltaker-møte

Deltakermøte / RaceBrief er frivillig, men anbefales å delta på. Der får du vite om endringer, tips og anledning til å stille spørsmål. Tidspunktet står angitt i programmet.

 

Racebrief 2017 Foto: Einar Tho
Racebrief 2017 Foto: Einar Tho

 

Sjekkliste utstyr (forslag)

Diverse
– Legitimasjon (til nummerhenting)
– Lisensbevis (for deg som har årslisens)
– Skiftetøy til etter målgang

Svømming
– Tidtagerchip (mottas ved nummerhenting og fungerer som stafettpinne)
– Håndkle til å tørke deg etter svømmingen (valgfritt)
– Våtdrakt/svømmetøy
– Svømmebriller (reserve svømmebrille)
– Svømmehette (pålagt å bruke arrangørens)
– Klokke (valgfritt)

Sykkel
– Tidtagerchip (mottas fra svømmer, stafettpinne)
– Startnummer (mottas ved nummerhenting, bak på ryggen ved sykling)
– RaceBelt til startnummer i stedet for sikkerhetsnåler (anbefales, fås kjøpt på Sportsmessen)
– Sykkel (temposykkel og bøyler ikke tillatt under Haugesund Triatlon)
– Sykkelhjelm (godkjent og skadefri)
– Sykkelsko/Joggesko
– Sykkelbukse (valgfritt)
– Drikke (en flaske på sykkelen, valgfritt)
– Sykkelpumpe
– Ekstra slange/dekk (valgfritt)
– Solbriller (ja, det er sol i Haugesund)

Løping
– Tidtagerchip (mottas fra syklist, stafettpinne)
– Startnummer (mottas fra syklist dersom lager bare får ett startnummer, henges foran)
– Joggesko
– Sokker
– Løpetøy

(drikkestasjon i skiftesonen og i mål)

 

Skiftesonen

Skiftesonen er en inngjerdet fotballbane med kunstgress som underlag. Kartet angir inn- og utganger, toalett, sykkeloppstilling og andre fasiliteter.

Innsjekk Skiftesone

Alle deltakerne må sjekke inn i skiftesonen etter tider angitt i programmet. Skiftesonen vil være stengt for andre enn deltakerne under konkurransene.

Ved innsjekkingen kontrolleres det at sykkelen er i forsvarlig stand med godkjente bremser og at deltaker har CE godkjent sykkelhjelm med fungerende stropper.

Skiftesone 2017
Skiftesone 2017

 

NB! Draft-legal

Haugesund Triatlon er en draft-legal konkurranse. Det betyr at det ikke er lov å benytte tempo-sykkel under konkurransen. Gyldige sykler er f.eks. «vanlig racer», hybridsykkel eller terrengsykkel. Det er ikke lov med for tempobøyler som stikker lenger ut enn bremsene eller noen form for spesialhjul. Deltakere som ikke oppfyller utstyrskravene nektes å starte i konkurransen. Verkstedet (Spinn Sykkelshop) i Skiftesonen vil være behjelpelig med å skru av ulovlig utstyr.

 

Alle må framvise startnummer som også angir plass i skiftesonen.  Sykkelsetet festes på stativet slik det anvises. Sykkel-sko, briller, hjelm og annet sykkelutstyr kan plasseres på sykkelen. Annet utstyr i medbrakt kasse eller fint plassert ved siden av sykkelen. Rot kan medføre tidsstraff.

NB: Skiftesonen er kun for deltakere.

Alle svømmere må bruke utdelt svømmehette. Det er obligatorisk med våtdrakt. Endringer i dette vil bli opplyst på deltakermøtet på konkurransedagen. Startnummer kan være på under våtdrakt.

 

Veksling fra SVØMMING til SYKLING Våtdrakten beholdes på til man kommer inn i skiftesonen. Vekslingen foregår inne i skiftesonen ved vekslingsteltet . Veksling på annet sted vil medføre diskvalifikasjon av laget. Det er tidtagerbrikken som er “stafettpinnen” , denne festes på høyre ankel. Etter endt svømmeetappe overleveres den til neste på laget som fester den på sin ankel før sykkelen hentes.

Den som skal ut å sykle må ha godkjent sykkelhjelm som skal være kneppet og forsvarlig festet før man forlater skiftesonen. Dommere vil kontrollere at startnummeret er plassert bak (tips: bruk et såkalt ‘race belt‘ så slipper dere å bruke sikkerhetsnåler), at hjelmen er forsvarlig festet og at det ikke sykles før man er utenfor skiftesonen.

 

Veksling fra SYKKEL til LØPING Gå av sykkel på anvist plass. Vekslingen foregår inne i skiftesonen vekslingstelte. Veksling på annet sted vil medføre diskvalifikasjon av laget. Det er tidtagerbrikken som er “stafettpinnen” , denne festes på høyre ankel. Etter endt sykkeletappe overleveres den til neste på laget som fester den på sin ankel før man løper. Hjelm tas av når sykkel er plassert.

 

Svømmearena (gul)

Svømmingen foregår i Skeisvannet (ferskvann). Temperaturen ligger mellom 15 og 19 grader. «Svømmløypen» er en trekant på 375meter som svømmes en gang i SuperSprint og to ganger i Sprint.

Klikk på bildene for større versjon

 

Sykkelløype (gul)

Sykkelløypen foregår på stengte veier. Løypen er relativt flat med fin asfalt og bred veibane hele veien. Løypen sykles 2 ganger i SuperSprint og 4 ganger i Sprint.

Stengte veier betyr dessverre ikke at vi kan garantere at veien vil være bilfri. Det kan dukke opp en bilist i løypetraseen, selv om vi tilstreber at dette ikke skal skje. Du skal holde deg i høyre halvdel av veibanen og det vil ikke være lov å krysse midtstreken. Dommere langs løypen og på motorsykkel vil kontrollere at dette overholdes og vil kunne tildele deg tidsstraff dersom det skjer. Venstre kjørefil er forbeholdt utryksningskjøretøy og arrangørens egne bil og motorsykler

Det praktiseres Draft-legal i alle Haugesund Triatlon konkurranser. Det betyr at du har lov å «henge» på hjulet til andre syklister (såkalt Drafting).

Det vil være tillatt å ta i mot assistanse fra arrangør til mat, drikke, medisinsk eller mekanisk assistanse. Punktering og annen reparasjon av sykkel må du håndtere selv, eller ved hjelp av utøver som er med i samme konkurranse. Assistansen kan bestå i å gi, låne eller dele, mat, drikke, verktøy, dekk, slange, lappesaker eller lignende.

 


Forklaring til de enkelte kryssene i bildet over (klikk for større bilde)

 

 

Løpeløype (rød/oransje)

Løpeløypen foregår i naturskjønne omgivelser i Haraldsvang. Dekket er en delvis asfalt og grus. Det løpes 2 runder i SuperSprint og 3 runder i Sprint. Det er en ørliten forskjell i løypene til SuperSprint (rød) og Sprint (rød+oransje), men hovedsakelig går de i samme trase. Deltakerne løper flere ganger forbi publikum og ender opp i et flott målområde like utenfor Sportsmessen.

 

 

 

Regler

Haugesund Triatlon følger Norges Triatlonforbunds konkurransereglement. Teknisk delegat (TD) og hoveddommer (HD) vil være oppnevnt av NTF.

Nedenfor har vi oppgitt et utdrag av punktene i reglementet.

FORMÅL

  • Sikre rettferdig konkurranser i god sportsånd
  • Sikre deltakernes sikkerhet før, under og etter konkurranse
  • Fremme evner og talent uten unødvendig begrensning på utøvernes muligheter
  • Gi sanksjonsmuligheter overfor utøvere som tilegner seg en urettmessig fordel

Konkurransen er ”draft legal”. Det betyr at deltakere har lov å ligge på hjul under sykkelkonkurransen

STRAFFEBOKS
Brudd på NTFs konkurranseregler kan resultere i at utøveren blir verbalt advart, straffes med tidsstraff, blir diskvalifisert eller suspendert/utestengt. Gjennomføringen av tidsstraff gjøres i området merket Straffeboks (”Penalty Box”). Utøver har selv ansvar å stoppe ved «straffeboksen» og blir diskvalifisert om han/hun ikke stopper. Under konkurransen er det ikke tillatt med:

  • Bar overkropp utenfor skiftesonen
  • Hodetelefoner av alle slag
  • Glassflasker
  • Mobiltelefoner
  • MP3-spillere

Brudd på dette medfører diskvalifikasjon. Detaljert informasjon om vil bli gitt under deltaker-møtet.

DOPING
Haugesund Triatlon følger Antidoping Norges regelverk. Alle utøvere er ansvarlige for å sette seg inn i Antidoping Norges regelverk inkludert rutiner for testing.

FORSØPLING
All forsøpling er forbudt og gir umiddelbar diskvalifikasjon.

TIDSBEGRENSNING (CUT-OFF)
Det er ingen tidsbegrensning i Haugesund Triatlon

 

Målgang

 Målområdet Haugesund Triatlon

Tidtakerbrikker

Utleverte tidtakerbrikke skal leveres arrangøren umiddelbart etter målgang. Ikke innlevert tidtakerbrikke belastes med et gebyr på 200 kroner.

 

Avlysning

Ved avlysning av arrangementet før 1. mai 2016 refunderes 50% av start-kontingenten. Ved avlysning etter dette tidspunkt refunderes ikke start-kontingenten. Dette gjelder uavhengig av grunnen til avlysningen.

 

T-skjorte

T-skjorte bestilles ved påmelding og hentes lørdag og søndag ved siden av nummerutdeling (se kart lenger oppe)

 

Resultater

Resultater vil bli publisert fortløpende på egen skjerm i målområdet og resultatlisten vil være tilgjengelig på EQ-timing og Haugesund Triatlon sine websider like etter konkurransen.

Resultater 2017

 

Protester

Protester må varsles hoveddommeren (HD) senest fem minutter etter målgang. Protesten må være levert skriftlig senest femten minutter etter målgang. Det er et protestgebyr på kr 200. Stevnets jury vil behandle protesten på vanlig måte og meddele resultatet til klageren på stedet. Juryens beslutning er endelig.

 

Premiering

Alle deltakerne som fullfører vil motta Haugesund Triatlons unike deltakermedalje. De tre beste lagene totalt bli premiert. Premieseremonier vil foregå like ettermålgang av siste utøver. Finisher-skjorte bestilles ved påmelding og deles ut i Sportsmessen.

Utsjekk skiftesonen

For å sjekke ut sykkel og utstyr fra skiftesonen, må deltakerne fremvise eget startnummer. Deltaker må selv hente sitt utstyr. Se program for siste mulighet for utsjekk

 

Gjenglemt utstyr

Gjenglemt utstyr vil bli oppbevart i én uke etter konkurransen.

 

PROGRAM PÅMELDING SPORTSMESSE SISTE NYTT PUBLIKUM OVERNATTING