Haugesund Triatlon arrangeres i og rundt Haugesund Idrettspark.

Formålet med Haugesund Triatlon er å skape et lavterskeltilbud til alle som ønsker å utfordre seg selv uten at det krever alt for mye å delta. Haugesund Triatlon skal være en triatlonkonkurranse for hele familien hvor mestring skal være i fokus.

Haugesund Triatlon har distanser og tilbud for alle fra 4 til 90 år. Mer om løyper og distanser finner du i menyen på toppen.

Det er ingen krav om at du har vært med på triatlon tidligere. Vi ønsker bare at du skal ta utfordringen, komme deg opp av sofaen og stolt vise frem t-skjorte og medalje for vel gjennomført triatlon i Haugesund. Haugesund Triatlon skal være en triatlonkonkurranse for hele familien så få med resten av familien også.

Triatlon er fart og spenning fra start til slutt og nå får du en ypperlig anledning til å komme deg i form og sette deg et årlig mål. Begynn allerede idag!

Arrangøren tar mål av seg å skape et anerkjent arrangement som også skal friste langveisfarende til Haugesund for å konkurrere i flotte omgivelser. I 2015 ble mosjonsklasse og stafett lagt i programmet. I 2018 ble det meste lagt om. I tillegg ble Sprint distansen erstattet av Olympisk distanse.

2014 – arrangør av Ungdomsmesterskap
2015 – arrangør av Ungdomsmesterskap
2016 – arrangør av NM Sprint og introduksjon av Team Tvilling hvor Truls Svendsen/Tv2 var med i gjennomføringen
2017 – ingen NM arrangement, men SuperSprint Cup og RogalandsCup som to nye element i konkurransen
2018 – NM Jr.

Antall deltakere 2014-2017

 

Med forbehold om feil i tidtakersystemet grunnet etteranmeldinger
Med forbehold om feil i tidtakersystemet grunnet etteranmeldinger

Om Haugesund Triathlon Klubb

Arrangør av Haugesund Triatlon er Haugesund Triathlon Klubb (HTK). En av landets yngste triatlonklubber (stiftet 23.1.2012), men som allerede etter åtte måneder ble landet største i antall medlemmer (255 medlemmer).

Siden den gang har HTK vært størst og i takt med medlemsøkningen har også tilbudet blitt utvidet. Høsten 2013 startet HTK svømmetrening for barn i 10-12år. Våren 2014 startet vi sykkel og løpetrening for samme aldersgruppe og høsten 2014 utvidet vi tilbudet ytterligere og starter svømmetrening for barn fra 7-9 år. I 2015 utvidet vi tilbudet med flere treningstimer hver uke til våre 470 medlemmer. I 2016 igangsatte vi prosjektet Team Tvilling hvor utøvere med bevegelseshemning ble en del av tilbudet til HTK

I tillegg til de minste har HTK en egen ungdomsavdelingen for de fra 13-19år. Ungdomssatsningen til HTK begynner å gi frukter. HTK utmerker seg med en utøver (Endre Espedal) på ungdomslandslaget (2015), Malene Knutsen (3.plass Triatlonserien 2014) og Birk Skogland NM i Duathlon (2015). I 2015 leide HTK inn en egen Hovedtrener i Mikal Iden. Dette har båret frukter og under UM 2016 kom HTK hjem med 5 av 12 medaljer.

I 2017 ble HTK beste klubb på NM i Bryne

  • 5 medaljer fra 4 ulike klasser – 18 av 32 deltakere fra HTK
  • 10 medaljer i NM Sprint Age-group
  • 6 lag i NM Miks-stafett og NM seier til HTK

HTK har også profilerte Allan Hovda som et av sine mest kjente medlemmer.

For mer informasjon om klubb og tilbud henviser vi til klubbens hjemmesider

 

HTK-logo_liggende_ORIGINAL-2015