PROGRAM PÅMELDING SPORTSMESSE SISTE NYTT PUBLIKUM

 

Hei og velkommen til Haugesunds Avis Barnetriatlon for deg som er 5-12 år konkurransedagen. Her finner du det du trenger å vite fra start til mål.

 

 

PROGRAM  Lørdag 10.6  

  • Kl. 1000-1600 Sportsmesse (Haraldshallen)
  • Kl. 1000-1200 Henting av startnummer (Haraldshallen)
  • Kl. 1300-1310 Velkommen og informasjon før start
  • Kl. 1310-1600 Haugesunds Avis Barnetriatlon (5-12år)
    • Pulje 1: MicroTri (5-7 år)
    • Pulje 2: MiniTri  (6-10 år)
    • Pulje 3: BarneTri  (10-12år)

(endringer kan forekomme)

 

FØR START

Før du kan starte må du være påmeldt. Det kan du gjøre på denne påmeldingssiden, men du vil nok trenge hjelp av en voksen.

NB! Er du over 7 år er det veldig viktig at du kan svømme på egenhånd. 

Når du har meldt deg på kan du begynne å glede deg til starten som vil foregå i og rundt svømmeanlegget i Haraldsvang.

Barnetriatlon 2015 (12) (Large) (Large)

 

MENS DU VENTER…

Ventetiden frem til slutten av august kan bli lang, men mens du venter kan du kanskje øve deg på å bli enda bedre i svømming i et svømmebasseng eller f.eks på en strand der du er på ferie. Øvelse gjør mester, men det viktigste er ikke alltid hvor fort du svømmer, men at du kan svømme og føler deg trygg i vannet. Det er nyttig å øve på svømming uansett.

Når du har øvd deg på svømming kan du øve deg på sykkel og løping også, for det skal du gjøre etter at du har svømt.

Desto mer du øver fremover, desto flinkere blir du.

 

 VIDEOER

Her er noen videoer du kan hygge deg med mens du venter

Haugesund Triatlon 2014
Haugesunds Avis Barnetriatlon 2015
Haugesunds Avis Barnetriatlon 2016

Løpeløype 7-9år og 10-12år
Sykkelløype 7-9år og 10-12år

LØYPEKART

Klikk på bildene for stor versjon

5-7år
5-7år

 

6-10år
6-10år

 

10-12år
10-12år

 

 

DEN STORE DAGEN

Når den store dagen har kommet, skal du hente en pose med startnummeret ditt sammen med en svømmehette som du skal bruke når du svømmer. Dette henter du i Haraldshallen. En voksen kan hjelpe deg med dette. Badetøy må du ha med selv, og du har lov å bruke våtdrakt om du har det. Hvis du har svømmebriller kan det være kjekt å bruke, men bare hvis du vil.

Få hjelp av mamma eller pappa til å sjekke at bremsene på sykkelen virker som de skal og at du har nok luft i dekkene. Ta også med deg et lite håndkle sånn at du kan tørke av deg på bena før du tar på deg joggeskoene etter svømmingen.

Når det nærmer seg start og du blir ropt opp, kan du ta med sykkelen din og de du er sammen med, bort til starten. Husk sykkelhjelm.

Barn2014 (28)

 

SVØMMING

Når starten går skal du svømme en liten løype som vi har laget for deg. Mens du er ute og svømmer skal du bare tenke på å ha det gøy, og synes du det er bittelitt kaldt, er det bare å svømme litt fortere så blir du både varm og kommer fortere på land.

Det vil være noen voksne personer i vannet som kan hjelpe til om du trenger hjelp. Er du blant de som er fra 4-6 år kan du bruke armringer om det gjør deg tryggere. I tillegg er vannet så grunt at du kan vasse om det ikke frister å svømme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

SYKLING

Sykkelløype 7-9år/10-12år
Sykkelløype 7-9år/10-12år

 

Oppe på land står sykkelen din klar og venter på deg, men før du begynner å sykle må du ta på deg sko og t-skjorte med startnummer på. Hvis du ikke er for kald kan du helt sikkert sykle i badetøyet ditt.

Du må også huske å ta på hjelm før du får begynne å sykle.

Det kan være noen små steiner i veien, så du må se deg for når du sykler. Om du skulle falle og få et lite skrubbsår vil du få plaster av noen som har som oppgave å dele ut plaster om det trengs.

PS! Prikkene med tall i bildet viser hvor det vil stå voksne som passer på at du sykler riktig vei.

Video: Sykkelløype 7-9år og 10-12år

 

 

 

LØPING

Løpeløype 7-9år/10-12år
Løpeløype 7-9år/10-12år

Når du har syklet løypen din, skal du ut å løpe. Sykkelen din setter du tilbake der den stod før du startet å sykle, og så løper du alt du orker gjennom løpeløypen, men spar litt på kreftene til en tøff spurt.

Det vil være massevis med mennesker som ser på deg mens du holder på. Da er det viktig å smile masse. Bare ikke smil for mye når du svømmer. Det pleier ikke å være så lurt, men det tror jeg du vet.

Når du løper over mål må du strekke armene i luften og juble masse så vil du bli ekstra fin på bildene som blir tatt av deg. Husk at alle som kommer i mål er vinnere!!

PS! Prikkene med tall i bildet viser hvor det vil stå voksne som passer på at du løper riktig vei.

Video: Løpeløype 7-9år og 10-12år

Barnetriatlon 2015 (29) (Large) (3)

 

NÅR DU ER I MÅL

Når du kommer over målstreken vil du få en medalje som du kan henge rundt halsen og vise frem til de du kjenner, men husk å hente sykkelen og det andre utstyret ditt først, slik at de som skal starte etterpå får plass til sin sykkel og sitt utstyr.

 

Barnetriatlon 2015 (32) (Large) (3)

Når alt er slutt kan du glede deg til neste år. Da kan du gjøre det en gang til, og kanskje enda bedre en du gjorde denne gangen.

Vi håper iallefall du er med oss til neste år også!